A CSR (a társadalmi felelősségvállalás) mint a vállalatirányítás egyik útja

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szolgáltató tagozata és a Per-Clean 2002 Kft.

tisztelettel meghívja Önt a következő rendezvényére A CSR (a társadalmi felelősségvállalás) mint a vállalatirányítás egyik útja.

A vállalati társadalmi felelősségvállalás olyan törekvés, melynek értelmében a vállalatok önkéntes alapon üzleti tevékenységükbe integrálnak társadalmi és környezetvédelmi célkitűzéseket is, és ezen elvek mentén alakítják kapcsolataikat érintettjeikkel. (Európai Bizottság, 2001)

„Ez így ugye bonyolult, nem gazdasági… De hát végül is ez a lényege az egésznek!”

(Szepsy István)

Ezzel a rendezvénnyel szeretnénk rávilágítani arra, hogy a vállalkozások kezében milyen alternatív lehetőségek vannak arra, hogy figyelembe vegyék működésük gazdasági, társadalmi és környezeti hatásait.

Az első előadó a „win-win” elv alapján indul ki abból, hogy ha tekintettel vagyunk egymásra, ez milyen eredményekben mutatkozik meg a magán és a gazdasági életben egyaránt.

A második előadó egy vállalati példán keresztül mutatja be, hogy náluk mit jelent az „érintettek” iránti felelősség, mely jelen esetben a dolgozókkal való kapcsolatot mutatja be.

A harmadik előadó szintén egy vállalati példán keresztül mutatja be, hogy milyen elemek épültek be a vállalati kultúrába, különös tekintettel a környezet iránti felelősségre.

A negyedik előadó a döntéshozók felelősségét vizsgálja, hogy az ár-érték arány dönt-e egy pályáztatás során, vagy figyelembe vesznek-e egyéb szempontokat is?

A két kiállító bemutatja, hogy a tisztítás-technológiai ipar milyen megoldásokkal válaszol a környezeti hatások csökkentésére.

időpont:                        2015. december 01., 10.00-13.00 között

helyszín:                       Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (9021 Győr, Szent István u. 10/A) Szávay terem

Megnyitót mond Pintér-Péntek Imre a GYMSM KIK Szolgáltatási Tagozat elnöke

  1. CSR, a ‘win-win helyzet’ tökéletes példája     Előadó:   Kiss Judit közgazdász
  1. „Az ember áll az SMR CSR tevékenységének fókuszában” előadó:  Stasztny Péter                               Vállalati kapcsolattartó,  SMR Automotive Mirror Technology Hungary Bt
  1. „Társadalmi felelősség vállalás a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. részéről”
    előadó: Varga Violetta, környezetvédelmi mérnök, Nemak Europe/Győr
  1. „Az új közbeszerzési törvény hatása a köz- és piaci beszerzésekre és a környezettudatos takarításra” előadó: Ritz Tibor vezető szakértő, Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség
  1. Innováció a takarítószerek és takarító eszközök frontján
    kiállító: TANA     Magyarországi Képviselet
    előadó: András Andrea,  képviselet vezető
    kiállító: Tenrom Magyaroroszági Képviselet
    nano-technológiával működő takarítógépek (T300 és T7)
    előadó: Varga Árpád sales munkatárs