EN  |  HU

Budapest Cleaning Show 2018

Publikálva 2018 Júl 29 | szerző: Gömöri Andrea

0

Fertőzés és takarítás – van összefüggés?

Szakmai Fórum a Budapest Cleaning Show-n: a környezeti infekciókontroll és az egészségügyi intézmények takarítása nem újkeletű téma a Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség (MATISZ) szakmai rendezvényein. 2018. október 5-én Kalamár-Birinyi Edit, a Magyar Infekciókontroll Társaság elnökségi tagja és Kerényi Zsolt MATISZ tisztítás-technológiai szakértő a Szakmai Fórumon mutatják be azt az új módszertani levél tervezetet, irányelvet, amely szorosan kapcsolódik a multirezisztens kórokozók megelőzését célzó infekciókontroll stratégiához.

Az egészségügyi takarításról 2017. novemberében kerekasztal beszélgetést kezdeményezett a higiéniai szakemberek és a takarító szolgáltató cégek között a MATISZ. A résztvevők egyetértettek abban, hogy nagy előrelépés lenne a környezeti fertőtlenítésre és zárótakarításra vonatkozó átfogó elméleti és gyakorlati ismeretanyag felülvizsgálata, a korszerű technológiák alkalmazása és megismertetése mind az egészségügyi, mind a takarító személyzettel.

A közös gondolkodás folytatásaként a témavezetők interaktív módon, a szakmai közönséget is bevonva kívánnak olyan higiéniai-, tisztítás-technológiai vagy egyéb más szakmai kérdéseket felvetni és megbeszélni, amelyek erősítik, támogatják az egészségügyi ellátással kapcsolatos fertőzések megelőzését és leküzdését, összhangban vannak a fertőzés átvitellel kapcsolatos óvintézkedésekkel, pontosítják a takarítási szolgáltatással szembeni elvárásokat.

A Szakmai Fórum beszélgetés mintegy folytatása a IX. MATISZ Tisztítás-technológiai Konferencia egészségügyi takarítás témájú előadásának, amelyen Kalamár-Birinyi Edit és Kerényi Zsolt mérési eredményekről, összehasonlításokról számolnak be, amelyek megalapozhatják egy korszerű, a magas higiéniai elvárásoknak megfelelő és a jelen technológiáit alkalmazó takarítás megvalósítását.

A Szakmai Fórumon mindenki ingyenesen részt vehet, aki regisztrált látogatója a Budapest Cleaning Show-nak. A szakkiállítás részletes programját a www.budapestcleaningshow.hu oldalon találhatja meg.

Tags: , , , , , , , ,


további cikkeiVissza az elejére ↑