EN  |  HU

Cikkajánló

Itt olvashatják a MATISZ által ajánlott, a tisztítás-technológiai szakmával kapcsolatos interneten megjelenő cikkeket.

Ha olvasott olyan cikket, melyet szeretne megosztani a szakmabeliekkel, küldje el a cikk linkjét az info@matisz.org címre.

VOSZ Hírlevél  2018. szeptember 24.

Budapest Cleaning Show a VOSZ ajánlásával. További hírekről, részletekről itt olvashat.

VOSZ Hírlevél  2018. szeptember 14.

Október 1-től új főtitkára van a VOSZ-nak. Gratulálunk Perlusz László megválasztásához! További hírekről, részletekről itt olvashat.

Cikkek a Pénzcentrum.hu oldaláról

  • Ennyit keres egy takarítónő a 4-5 csillagos pesti szállodákban. A hosszabb cikket itt olvashatja.
  • Ennyit kaszálhatsz menedzserként a Burger Kingben: diploma sem kell. Részletek a cikkben.

VOSZ Hírlevél  2018. július 17.

A tisztítás-technológiában dolgozó cégeket is érdekelheti, hogy mik a diákmunka feltételei. Szintén fontos téma, hogy július 1-jén ismét módosult a Cégtörvény. Részletekről itt olvashat.

VOSZ Hírlevél  2018. március 13.

Benne pályázati lehetőség mikro-, kis és középvállalkozások, valamint a nagyvállalatok részére, munkahelyi képzések támogatására, illetve Piac&Profit konferencia – Pénz, de honnan címmel. További részletekért kattintson ide!

VOSZ Hírlevél  2018. február 20.

Benne az Európai Bizottság felkérése kérdőív kitöltésére KKV fogalom meghatározásáról, ismertető az aktuális pályázati lehetőségekről, az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj pályázatról, a Piac&Profit konferenciákról, mint Román-Magyar Üzleti Fórum és a Pénz, de honnan 2018 címmel. További részletekért kattintson ide.

VOSZ Hírlevél  2018. január 9.

Benne meghívó a Nyugdíjas Szövetkezeti Szakmai Napok ünnepélyes nyitó eseményére, tájékozódhat az aktuális adókról, járulékokról és adókedvezményekről. Januárban eszközbeszerzésre pályázhatnak a Pest megyei vállalkozások, melyről bővebben a hírlevélben olvashat. Figyelmükbe ajánlunk emellett egy januári konferenciát is. További részletekért kattintson ide.

Balkáni állapotok a magyar kórházakban?

Az RTL Fókusz című műsorának január 9-i adásában az áldatlan kórházi higiéniai helyzettel foglalkoztak. Paár Zoltán, a Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség (MATISZ) elnöke az adásban elmondta: a tavalyi év végén megbeszélést folytattak az érintett szakemberek – kórházhigiénikusok, intézményvezetők, tisztítás-technológiai szakemberek – annak érdekében, hogy végre javuljon a helyzet. Felállt egy munkacsoport is, amelynek feladata olyan szakmai irányelvek kidolgozása, melyet követve javulna a kórházi higiénia. Az adást itt nézheti meg.

Hetek óta tanárok és szülők takarítják az iskolát

A budapesti, IX. kerületi Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnáziumban már tanároknak és szülőknek kellett takarítania a termeket és a mellékhelyiségeket, mivel az utolsó egy szál takarítónő is felmondott. Olvassa el az Index cikkét!

Kórházi fertőzések: miért nem képzik megfelelően a takarítókat?

A Medicina konferencián is az egyik téma az egészségügyi takarítás volt. Olvassa el az alábbi összefoglalót! A témáról bővebben is beszélgetünk 2018. november 28-án, a MATISZ Szakmai Napon, ahol szintén az egészségügyi takarításról beszélgetnek az érintettek, kórházhigiénikusok, takarítók és a közbeszerzésekben jártas jogászok.

Már nem csak a munkaerőhiány sújtja a magyar gazdaságot

Az egyre fokozódó munkaerőhiány mellett már a kapacitáshiány is sújtja a cégeket. A kapacitások bővítésére akkor lehet számítani, ha a cégek életét befolyásoló kedvezőtlen tényezők enyhülnek. A cikk a Portfolio.hu-n jelent meg.

Extrém gasztró: kinőtt a gomba az ülésből a seregélyesi távolsági buszon

Sajnos az ilyen hírek is rámutatnak arra, mekkora probléma, ha munkaerő-, forráshiány vagy szakmai hozzá nem értés miatt nem megfelelő a takarítás. Egy vidéki buszjáraton fotózott az ülésből kinövő gombát az egyik utas. Mint kiderült, nem ez volt az első eset. A cikk az Indexen jelent meg.

KSH Statisztikai Tükör 2017. II. negyedév

Az alábbiakban olvashatók a KSH adatai a 2017. II. negyedéves szolgáltatások kibocsátási áráról, illetve annak változásairól. Az egyik legnagyobb növekedést a biztonsági ágazat érte el, de már a takarítás is szerepel a jelentésben. A KSH Statisztikai Tükör megfelelő oldalait a linkre kattintva tudja elolvasni.

VOSZ Hírlevél  2017. október 16.

Többek között részt vehet egy kutatásban az alábbi kérdőív kitöltésével, amely a munkaerőpiaci hatásokról és kezelésükről szól. Több programról is tájékozódhat a VOSZ októberi hírlevelében, megrendezésre kerül a Magyar Fenntarthatósági Csúcs – 2017- Konferencia és Kiállítás, továbbá meghívót talál a Munkaerőpiaci projekt keretében szervezett állásbörzére. Részletekről ide kattintva tájékozódhat. VOSZ a közösségi médiában is ott van, a Vállalkozói piactér ide kattintva érhető el.

VOSZ Hírlevél  2017. szeptember 20.

Benne konferencia meghívók, a Qingdao-Magyarország Kereskedelmi és Befektetési Konferenciára, illetve a VIII. MATISZ Tisztítás-technológiai Konferenciára. Továbbá a Piac & Profit Brandépítés konferenciáról olvashat. Részletekről ide kattintva tájékozódhat.

11%-kal nőtt a nettó átlagkereset 2017. első negyedévében

Nagy a fizetések közötti különbség az egyes megyékben, írja a Világgazdaság (2017.07.14.). Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyében nettó 180-190 ezer forint körüli az átlagkereset, és a foglalkoztatási ráta is kiemelkedő, 60% feletti. Ezt az eredményt csak a budapesti eredmények múlják felül, nettó 230 ezer körüli átlagkeresettel.

Részletesebb információk a Világgazdaság cikkében és a KSH Fókuszban a megyék – 2017. I. negyedév című bejegyzésben. 

NGM: 50-70 ezren csak kényelemből közmunkások

A közfoglalkoztatás eredetileg egy átmeneti eszköznek indult, azonban a kormány most felismerte, hogy sokan kényelmi okokból már megélhetési formának tekintik azt, ami össztársadalmi szinten pazarlás, különösen, amikor ilyen mértékű a munkaerőhiány. Éppen ezért a kormány nemrég elvégzett egy felmérést, melyből kiderült: 50-70 ezer közmunkás azonnal el tudna helyezkedni a nyílt munkaerőpiacon. A Portfolio cikkét itt tudja elolvasni. (Megjelent 2017. április 19-én.)

Hamarosan ezrével szűnnek meg a munkahelyek Magyarországon

A rekord foglalkoztatási számok elfedik azt a borús jelenséget, hogy egyre csak csökken a munkaképes korúak száma – írta a Portfolio. Számításaik szerint középtávon már csak stagnálhat, azt követően pedig eshet a munkahelyek száma itthon, még úgy is, hogy 2022-ig fokozatosan emelkedik a nyugdíjkorhatár. A cikk április 19-én jelent meg.

Egyre nő a kórházak adósságállománya

Újra a szokásos ütemben nő a magyar kórházak adóssága, amely a márciusi 2,8 milliárdos növekménnyel 22,7 milliárd forintra emelkedett – derül ki a Magyar Államkincstár (MÁK) friss adataiból. Ez azért rossz hír a tisztítás-technológiai szakma számára, mert a kórházi kintlevőségek részét képezik a takarítási szolgáltatások is. A cikk a Napi.hu-n jelent meg (2017. április 19.).

Krisán Lászlót választották meg a BKIK elnökének

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) csütörtöki küldöttgyűlése Krisán Lászlót, a Szőlőhegy Vendégfogadó Kft. ügyvezetőjét – aki a Ka-Vosz Zrt. vezérigazgatója, az MKIK alelnöke – választotta titkos szavazással elnöknek, miután a korábbi vezetés visszaadta mandátumát. A teljes cikk itt olvasható. (Megjelent: bkik.hu, 2017. március 31.)

Egyre nagyobb a mocsok az országban

Főként Budapesten és a Dunántúlon nehéz takarítót találni – írja az MTI-re hivatkozva az Index. A munkaerőhiány már akkora, hogy egy főállású takarító – akinek a legalacsonyabb bére 110 ezer forint – akár havi 180-200 ezer forintos jövedelemmel is számolhat, ha pluszmunkát is vállal. A cikket itt tudja elolvasni. (Megjelent. index.hu, 2017. március 11.)

Így látja a munkaerőhiányt egy takarítócég vezetője

Komoly hiány van takarítókból: a fiatal, agilis munkaerő már kivándorolt, emellett a takarítói munka presztízse is egyre csökken. Az interjú Püsök Ferenccel, a Makulátlan Tiszta Terület Kft. szakmai vezetőjével készült, mely cég immár a 15. éve van jelen a takarítóiparban. A teljes cikk itt olvasható. (Megjelent: HRportal, 2017. február 24.)

Csapnivaló higiénia az ötcsillagos brit szállodában

A Which? fogyasztóvédelmi szervezet szerint összesen 652 szálloda, vendégház és bed&breakfast panzió bukott meg a vizsgán az elégtelen higiéniai miatt. A cikk 2017. 02. 23-án jelent meg az Origón.

A VOSZ nem támogatja nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítását

A gazdaság teljesítménye lehetőséget ad a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítására – mondta az emberi erőforrások minisztere a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) ülésén csütörtökön Budapesten. Részletekről itt olvashat.

Leleplezték a San Francisco-i szupertakarítót

Évi 58 ezer dolláros alapfizetését 162 ezer dolláros túlóra-díjjal egészítette ki a San Francisco-Öböl BKK-jának szupertakarítója, így magyar pénzre számolva havi 7,5 millió forintot keresett. Az újságírók leleplezték, hogy igazából nem dolgozott meg a pénzért, rövidebb-hosszabb időre elbújt csupán. Összesen 49 ilyen szupertakarítót találtak.  A 444.hu cikke itt olvasható. (Megjelent 2017. február 8-án.)

Mostantól évi négyszer takarítják a 4-es metró állomásait

A két és fél éve átadott 4-es metró állomásai mára igencsak elkoszolódtak. A BKK ugyanakkor azt ígérte, mostantól évi négy alkalommal is tisztítani fogják a betont. A 444.hu cikke itt olvasható a témában. (megjelent 2017. február 7.)

89 ezer betöltetlen álláshely van

Kikerültek a friss munkaerőpiaci adatok. Eszerint több mint 273 ezer álláskereső van az országban, a bejelentett betöltetlen álláshelyek száma pedig több, mint 89 ezer. A teljes cikk itt olvasható. (Megjelent: Napi.hu, 2017. január 26.)

A számok alapján nő a foglalkoztatottság

Miközben egyre több szakmában, többek között a takarítóiparban is fokozódó munkaerőhiányról számolnak be a cégek, a foglalkoztatottsági adatok alapján a munkanélküliek száma alig haladja meg a 200 ezer főt. Olvassa el a Portfolió cikkét!

Fogy a magyar, ezért van munkaerőhiány

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke szerint a munkaerőhiánynak elsősorban demográfiai okai vannak. A munkaképes korú népesség fogyása miatt évente 40-50 ezerrel kevesebb ember dolgozik Magyarországon és a probléma vélhetően még évtizedekig fennáll majd. A cikket itt tudja elolvasni.

Vagyonvédelem: 18,5 százalékos rezsióradíj-növekedést javasol a MBÁPB

Az idei 1929 forintról 2286 forintra javasolja emelni a rezsióradíjat a Magánbiztonsági Ágazati Párbeszéd Bizottság (MBÁPB), ami 18,5 százalékos emelésnek felel meg. A bizottság egyszerűsítené a rezsióradíj számítását, és javaslatokat fogalmaz meg a visszaélések ellen. Részletekről ide kattintva tájékozódhat.

Szemétben gázolnak az utasok a barcelonai reptéren

A közzétett felvételek szerint a teljesen megtelt reptéri kukákból ömlik ki a szemét, és halmokban áll a hulladék a barcelonai repülőtéren: műanyagpalackok, üdítős dobozok, zacskók, újságok mindenütt. A várótermek padlóját papírszemét borítja. A takarítók négy napja léptek sztrájkba. Nézze meg, hogy néz ki, ha nem jut elég pénz a takarításra!

VOSZ Hírlevél  2016. június 8.

Benne ajánló a TisztaShowról, meghívó egy munkaerő szerzésről, megtartásról szóló rendezvényre, illetve a BKIK és a PR Szövetség közös szervezésű konferenciájára. Részletekről ide kattintva tájékozódhat.

Elkaszált négy tisztítószert a fogyasztóvédelem

Négy tisztítószernél rosszul tüntették fel az összetevőket – derült ki a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzéséből.

A háztartásokban leggyakrabban alkalmazott tisztítószerek, WC-tisztítók, lefolyótisztítók, folttisztítók címkéin feltüntetett összetevők valóságtartalmát vizsgálta a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), 30-ból 4 terméknél találtak rendellenességet. A vizsgálatról itt olvashat. (forrás: 2016. augusztus 2., hvg.hu)

Drasztikusan fogy a munkaerő Magyarországon 

A rendelkezésre álló munkavállalók száma az elmúlt egy évben drasztikusan visszaesett Magyarországon, és létszámuk továbbra is fokozatosan apad. Ennek ellenére még van szabad munkaerő a gazdaságban, ám köztük sokan nem elég motiváltak, és vannak olyanok is, akik szívesen dolgoznának, de nem hajlandóak mindezért az ország egyik feléből a másikba költözni – mondta Vég Ottó, az Adecco Magyarország ügyvezető igazgatója a Portfolio-nak adott interjújában. A teljes interjút itt tudja elolvasni. (forrás: 2016. július 1., portfolio.hu)

Ötvenmilliárd forinttal tartoznak a kórházaknak

Több mint ötvenmilliárd forintot tesz ki a kórházak adósságállománya az áprilisi adatok szerint, ez nagyjából annyi, mint a tavalyi hatvanmilliárdos konszolidáció, és jól látszik, hogy még mindig a beszállítók finanszírozzák az egészségügy egy részét – mondta az Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesületének (ETOSZ) igazgatója egy budapesti háttérbeszélgetésen. A teljes cikket itt olvashatja. (megjelent 2016. június 15., origo.hu)

VOSZ Hírlevél  2016. június 8.

Benne a MATISZ szervezte TISZTASHOW-ról ismertető, meghívó CHINA SMART EXPO-ra, Építőipari Fórumra, valamint EU pályázatok fórumára.

Részletek:

VOSZ Hírlevél  2016. május 25.

Benne az Év vállalkozója pályázat részletes kiírása, bürokrácia csökkentő előadássorozat, és meghívás a China Smart Expo rendezvényre.

Részletek:

 Gyakorlatilag csapvízzel “fertőtlenítették” a műtőket a román kórházakban

Egyre dagad a kórházi fertőtlenítőszerek botránya Romániában. Még április utolsó hetében írta meg a Gazetta sporturilor című napilap a Hexi Pharma nevű gyógyszeripari vállalat egy volt vegyészének bizonyítékaira hivatkozva, hogy a cég felhigított fertőtlenítőszereket szállított a romániai kórházakba. A teljes cikk itt olvasható. (Megjelent: 444.hu 2016. május 15.)

Meglepő: elkezdték ellenőrizni a takarítókat a kórházban, nagyobb lett a tisztaság

Csökkent a fertőzések aránya és 20 százalékkal javult a napi takarítás minősége a budapesti Bajcsy-Zsilinszky kórházban miután elkezdték rendszeresen ellenőrizni a takarítók munkáját. A javulást nem több takarítóval, hanem több fertőtlenítő szerrel érték el. A teljes cikk itt olvasható. (Megjelent: 444.hu 2016. 04. 08.)

Az Európai Parlament takarítója volt az egyik brüsszeli merénylő

Az Európai Parlamentben takarítóként dolgozott kétszer egy hónapon át a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren elkövetett öngyilkos merényletek egyik elkövetője – közölte az Európai Parlament sajtószolgálata. A teljes cikk itt olvasható. (Megjelent: Origo, 2016. 04. 06.)

Mindenkit érintő kérdés: belehalunk, ha kórházba kerülünk?
Se pénz, se személyzet, se akarat nincs arra, hogy a kórházi halálozások pontos okát feltárják. Ezért kevés és pontatlan adat van arról, hogy a magyar egészségügyben hányan halnak meg kórházi fertőzésekben. Arról sincs pontos kimutatás, hogy hányan fertőződnek az ellátás alatt. Hiába teljesít erején felül a magyar egészségügy, a rossz körülmények és a forráshiány oda vezet, hogy tényleg többen halnak meg kórházi fertőzésekben, mint autóbalesetben. Részletek… (Megjelent: Index, 2016. március 30.)
 
Bevándorlók nélkül koszba fürdene Bécs

A Bécsi Egyetem Szociológiai Intézete megvizsgálta, milyen lenne az osztrák főváros bevándorlók nélkül. Íme, az eredmény. (forrás: origo.hu, 2016. március 25.)

“Takarítót ide, most” – pörög az online takarító-biznisz

Bő hat hónapja indult az internetes takarító-küldő Helpy szolgáltatása. Nem várt sikert értek el, így beindult a terjeszkedés itthon és külföldön is. Elsősorban a háziasszonyok és a magánszálláshelyek kiadói rendelik meg a szolgáltatást. A teljes cikk itt olvasható. (Megjelent: HVG, 2016. március 22.)

Munkaerőhiány van Magyarországon, amíg ennyi a fizetés, nem is lesz nagy változás

A munkaadók 16 százaléka tervez létszámbővítést 2016 második negyedévében a Manpower munkaerőpiaci szolgáltató cég kedden közzétett felmérése szerint. A munkáltatók 3 százaléka elbocsátásokkal számol, döntő többségük nem tervez változást a dolgozók létszámában, olvasható a cég közleményében. (Megjelent: Index, 2016. 03. 08.) A teljes cikk itt olvasható.

VOSZ hírlevél 2016. február 24.

Benne ajánlás a 2016. évre vonatkozó bértárgyalásokhoz, felkérés egy KKV-kat érintő kutatásban való részvételre, meghívó az Africa-Expóra valamint az Osztrák-magyar üzleti Fórumra.

Részletek:

Több ezer cég szünhet meg

Több ezer korlátolt felelősségű társaság (kft.) szűnhet meg a március 15-éig esedékes kötelező törzstőkeemelés miatt – mondta Eperjesi Zoltán, a Fővárosi Törvényszék gazdasági kollégiumának vezetőhelyettese az MTI érdeklődésére. A két éve hatályba lépett új polgári törvénykönyv (Ptk.) rendelkezéseivel összhangba kell hozni a cégek létesítő okiratait.Tavaly március 15-én …. (forrás: index.hu, 2016. február 22.)

Részletek:

Még az albérletet is nehéz kihozni az átlagkeresetből 

Decemberben 5,7, a tavalyi év átlagában 4,2 százalékkal nőttek az átlagkeresetek az egy évvel korábbihoz képest, a közfoglalkoztatottak nélkül számolva decemberben 6, az egész évben pedig 4,5 százalékos volt az emelkedés – írja a Központi Statisztikai Hivatal. ( forrás: origo.hu, 2016. február 19.)

Részletek:

Újabb budapesti irodaházak kaptak zöld minősítést

Az IMMOFINANZ három budapesti irodaépülete – Szépvölgyi Business Park, Greenpoint7 és Central Business Center – BREEAM In-Use tanúsítványt szerzett. A BREEAM In-Use egy olyan nemzetközileg elismert épületminősítési rendszer, amely segít az üzemeltetőknek a már meglévő épületek működési költségeinek és környezeti hatásainak csökkentésében.(forrás: realista.hu, 2016. 02.11)

Részletek:

Pályázat ingyenes weboldal készítésére! 

Szeretné fejleszteni honlapját vissza nem térítendő támogatással? Részleteket az alábbi linken talál.

Lesújtó kép: kevés szakdolgozó, lejárt anyagok, penészes falak a kórházakban

Az ÁNTSZ belső vizsgálata szerint a kórházi ellátásra szorulók több mint fele baj esetén olyan helyre kerül, ahol az ellátásához nincsenek meg a feltételek… (forrás: index.hu 2016. február 1.)

Részletek

 Ezer euróval kellene a nyugati szint alatt keresnünk

Egyre inkább pánikhelyzet alakul ki a magyarországi cégek a körében a krónikus munkaerőhiány miatt, ami folyamatosan felfelé nyomhatja a bérdinamikát 2016 során – értékelnek a hazai munkaerő-közvetítő cégeknél… (forrás: index.hu  és napi.hu. 2016. január  25 és )

Részletek itt és itt

Csak nálunk nem drágul a munkaerő a régióban

Az elmúlt évtizedben az euróövezethez képest lényegesen drágult a munkaerő költsége a közép-kelet-európai országokban, de még így is elég olcsó ahhoz, hogy vonzó célpont legyen a befektetők számára… (forrás: portfolio.hu , 2016. január 21.)

Részletek:

Nem léphet munkába, aki nem tudja bizonyítani a végzettségét

Nem léphet munkába, aki nem tudja, bizonyítani a végzettségét, képzettségét, hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE). (forrás: index.hu, 2016.01.08.)

Részletek:

VOSZ hírlevél 2016.  január 4.

Benne a mimimálbérről és a garantált bérminimumról szóló kormányrendelet, továbbá meghívó a Cafeteria és öngondoskodás konferenciára illetve az exportpiaci trendek konferenciára.

Részletek:

VOSZ hírlevél 2015. december 23.

Benne részletes leírás a minimálbér emeléséről, amelynek összege így 2016. január 1-től 111 000 Ft-ra nő.

Részletek:

A kanapén ülve porszívoztam

Majdnem mindenki fejében megfordult már, hogy milyen lenne, ha nem kellene nekünk hajolgatni a porszívóval, hogy minden kis zugot megtisztítsunk, sokkal kényelmesebb lenne, ha a kanapén terpeszkedve egy távirányítóval mondanánk meg a kis robotnak, hogy hol takarítson. Nos, ennek semmi akadálya, a mai robotporszívók már elérték ezt a szintet. (forrás: index.hu, 2015. december 11.)

Részletek:

Képzett munkaerő, szakmaszerzés avagy munkanélküliség

Az elmúlt időszakban számos cikk született, melyek témája a munkanélküliség, képzett munkaerő, a cégek nehézsége a munkaerő felvételnél illetve a szakmaszerzés. (forrás: hrportal.hu)

 Meghívó Könnyűipari Ágazati Párbeszéd Bizottság rendezvényére – Képzés és Innováció tárgyában

A Textilipari Műszaki és Tudományos Egyesülettel együtt szervezve, érdekes előadásokkal. Részletes programot itt talál.

Nem fogja kitalálni, hol vannak a legnagyobb céges titkok

Sok mindent elárul rólunk a szemetünk – derült ki a Fellowes Védje adatait! kampányához készült friss kutatásból, amelyet takarítócégek körében végeztek el. A vizsgálati eredmények azt mutatják, hogy a megkérdezettek fele szerint szakszerű megsemmisítés hiányában bizalmas, személyes, illetve fontos üzleti adatokhoz lehet hozzáférni takarításkor. (forrás: hvg.hu, 2015.október 12.)

Részletek

Kiderült, mik a hiányszakmák Magyarországon

Magyarországon a munkanélküliség mellett a munkaerőhiány is egyre inkább égető probléma. A Magyar Idők megkérdezte a Nemzetgazdasági Minisztériumot, hogy állunk betöltetlen munkahelyekkel, és az adatokból kiderül, már nem csak a szakképzett munkaerőből van hiány az országban… (forrás: index.hu, 2015. október 12. )

Részletek:

Alaposan megváltozik a cégek élete jövőre

… 2016. január 1-jén életbe lép az új számviteli törvény, amely az értékhatár módosításokon és adminisztrációs könnyítésen túl az osztalékfizetéssel kapcsolatban is jelentős változtatást tartalmaz…. (forrás: index.hu, 2015. október 12.)

VOSZ hírlevél 2015. október 9.

Benne meghívó a MATISZ Szakmai konferenciájára, a KKV akadémia céges konzultációjára illetve a Magyar  Fenntarthatósági Csúcsra.

Részletek:

VOSZ hírlevél 2015. október 1.

Érdekes elemzés a 2014-es mérlegeredményekről és egy meghívó Német-Magyar Üzleti Fórumra.

Részletek

Új közbeszerzési törvény, nem az ár a legfontosabb!

Módosította a közbeszerzési törvényt a parlament, az új szabályok lehetővé teszik, hogy az ajánlatkérő nem a legolcsóbban dolgozó vállalkozót bízza meg. Új kizárási okok jelennek meg a törvényben, kormánytagok rokonai nem tehetnek például ajánlatot, és csökken az üzleti titoknak minősülő adatok köre. (forrás: index.hu, 2015. szeptember 22.)

Részletek

Égetően szüksége lenne hazánknak a menekültekre

Legjobban a kelet-európai országok kardoskodnak a migránsok ellen, mégis ezek az országok azok, ahol igazán szükség lenne a dolgos kézre. Az egész régióban egyre jobban érezteti hatását a fiatalok elvándorlása… (forrás: investor.hu, 2015. szeptember 20.)

Részletek

Mi lehetünk Európa legolcsóbb munkaereje

Hatalmasat ugrott az elmúlt egy évben a román és a bolgár munkaerőköltség. Ez természetes folyamat, amikor egy ország gazdasága fejlődik. A tempó viszont olyan, hogy nemsokára lehagyják Magyarországot… (forrás: origo, 2015. szeptember 21.)

Részletek:

 Megdöbbentő, de nem a WC a legkoszosabb hely a repülőn

Az ember szinte akárhol jár, fél a mosdóktól, vécéktől, hiszen azt gondolnánk, mindig az a legkoszosabb hely. Pedig ez nem így van! Egy kutatókból álló csoport… (forrás: www.vous.hu 2015.09.09)

Részletek

Tündérmesének indult, rémregény lett belőle

A szakik többségétől annyit várunk, hogy szép legyen a munkájuk eredménye. Sokkal finnyásabban keresünk takarítót… (forrás: uzletresz.hu 2015.08.08)

Részletek

Egy szórakoztató és elgondolkodtató 2,5 perces videó, amit érdemes megnézni!

Lenézzük a szakmunkásokat, de nélkülük a világ siralmas lenne. Miért akarunk minél több, szebb és hangzatosabb diploma tulajdonosai lenni? Miért szempont az, hogy hány egyetemet végeztél el?… (forrás: mindenegybenblog, 2014. december 1.)

Részletek:

A VOSZ  2015.07.29-i hírlevele

Benne meghívó a Privátbankár.hu által szervezett Pályázat – START konferenciára, ahol sok mindent megtudhat az EU-s pályázatokról.

Részletek:

A VOSZ 2015.07.01-i hírlevele

Benne meghívó az egész családnak programot nyújtó  SUPER rendezvénysorozatra

Részletek:

Nyugodjon meg, a BKV legalább havonta egyszer kitakarítja a plüss üléseket amibe utastársai beleizzadtak

“…Újra itt a kánikula, az évnek az a vidám szakasza, amikor a BKV járatain utazva nemcsak akkor szedhet fel magára egész napon át kitartó, lemoshatatlan bűzt …” Forrás: 444.hu, 2015.06.15

Részletek:

A VOSZ 2015.05.26-i hírlevele

Benne : Jelölési és pályázati felhívás Év Vállalkozója és Megyei Év Vállalkozója díjazásra,  Pályázati lehetőség – Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatására,  Vállalkozói piactér.

Részletek:

Nem az ár lesz a legfontosabb szempont a közbeszerzéseknél

“Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden terjesztette a parlament elé az új közbeszerzési törvényjavaslatot, amely átveszi az új uniós irányelveket, illetve beépíti a szövegbe a hazai közbeszerzési gyakorlat korrekcióit is… ” Forrás: index, 2015. május 19.

Részletek:

Megszívatja az állam a kórházak beszállítóit

“Felemásra sikeredett a nagy elánnal bejelentett kórházi adósságrendezés, legalábbis eddig. Huszonhárom nagy beszállítóval – azt persze nem tudni, hogyan választották ki őket – ugyan megállapodtak arról, hogy…” Forrás: napi.hu,  2015. május 15.

Részletek:

Minek alapján minősítünk egy éttermet?

“Tízből kilenc étteremlátogató szerint egy étterem megítélésekor az ételek íze után a tisztaság a legfontosabb egy nemzetközi felmérés alapján… ” Forrás: Inforádió, 2015. május 7.

Részletek

A VOSZ Meghívója Bükkfürdőre, kétnapos konferenciára:

Részletek:

A VOSZ 2015.05.04-i hírlevele

Benne meghívó Gazdasági Csúcstalálkozóra, a keleti nyitás jegyében Üzleti Fórumra az Orosz, Kazah, Belorusz vámunióról, Magyarország-Afrika Innovációs Konferenciára vagy éppen a szokásos Vállakozói Fórumra.

Részletek

Nagyon elegük lett a kórházi beszállítóknak

“Hiába kongatták a vészharangokat, hiába tettek javaslatokat és írtak levelet Balog Zoltánnak és Zombor Gábornak, még csak választ sem kaptak azok az…” Forrás: index.hu 2015.04.15.

Részletek…

A VOSZ 2015.03.17-i hírlevele

Többek között: CSR Magyarországon,Vállalkozások strukturált tapasztalatcseréje rendezvénysorozat, Franchise, a sikeres üzleti modell.

Részletek…

A VOSZ 2015.03.12-i hírlevele

Benne számos pályázati lehetőség!

Részletek…

A VOSZ 2015.03.05-i hírlevele

Többek között: Vállalkozások strukturált tapasztalatcseréje, Franchise, a sikeres üzleti modell, pályázati lehetőségek

Részletek …

Lássunk tisztán! Mindenkinek köze van a Magyar Tisztítás-technológiai Szövetséghez!

Lássunk tisztán

” … Mindenkinek köze van a Magyar Tisztítás-technológiai Szövetséghez… ” Forrás: realista.hu

Részletek…

Megalakult a MATISZ  gyártó-forgalmazó szekciója

“… 2015. január 20-án tartotta alakuló ülését a MATISZ új szekciója…” Forrás: realista.hu

Részletek

Újraélesztésről másképp

“… 2011-ben négymillióan kattantak rá arra a videóra, amiben a Guy Ritchie-filmek kihagyhatatlan keményfiúja, Vinnie Jones magyarázza el az újraélesztés legfontosabb szabályait a Bee Gees Stayin’ Alive-jának ritmusára…” Forrás: index.hu  2015.02.04.

Részletek…

Háromból egy ember nem nyúl a WC -keféhez

“…Mennyire zavarja önt a kosz? – kérdeztük meg egy kérdőívben korábban, és önök válaszoltak. Egészen sokan, negyvenezernél is többen, lássuk, mik a legérdekesebb adatok … ” Forrás: index.hu 2015.01.30.

Részletek…

Takarítás közben letörték Tutanhamon

“… halotti maszkjának szakállát a kairói múzeumban, de titokban visszaragasztották. Az egyik legismertebb egyiptomi fáraó… ”  Forrás: 444.hu 2015.01.22.

Részletek…

Beköltözött hozzám a robotkobold

“… A Vorwerk legújabb robotporszívója jó erősen szív, módszeresen takarít, navigál, egyedül a papír zsebkendők kezdik ki. A terepet viszont elő kell készíteni, a portartályt üríteni: nem ússzuk meg teljesen a munkát…. ” Forrás: origo.hu 2015.01.13.

Részletek…

Brutális baleset egy állateledelgyárban

“…Brutális baleset történt hétfőn a csongrád-bokrosi kisállateledel-gyárban. Egy olvasónk információi szerint a gyárban egy külsős cég végzett takarítást, és az egyik munkatársuk épp egy csövet takarított, amikor valaki 130 fokos gőzt irányított a csőre…” Forrás: index.hu 2014.11.19.

Részletek…

 Átadták a zöld szálloda díjakat

“… A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének debreceni közgyűlésén átadták a Zöld Szálloda okleveleket a kritériumokat teljesítő szállodáknak. Az első helyezett az Art Hotel Szeged, a második a Casati Budapest Hotel, a harmadik az Airport Hotel Stáció lett, a szállodák 2016. december 31-ig jogosultak a “Zöld Szálloda 2015-2016″ cím viselésére…” Forrás: www.turizmus.com 2014.11.16.

Részletek…

 Kisdumások: a tisztaság fél egészség

“…Ki takarít otthon? Mi a legporosabb dolog egy lakásban és milyen hatást kelt egy olyan ember, aki piszkos? Katz Dávid a tisztaságról faggatja a gyerekeket… ” Forrás: www.life.hu 2014.11.11

Részletek…

 Hogyan takarítsunk fel kiömlött dolgokat?

“… Már erre is van gép, és hibátlanul dolgozik…” Forrás: www.erdekessegek.hu

Részletek…

 Filléres neppertrükk: mikroszálas törlőkendő

“…Úgy voltam vele, hogy a nanotechnológia, mint hívószó már lecsengett. Jöhet a mikroszál, az új csodaszer, aztán jövőre majd talán a pikobevonat lesz a menő. Nem szoktam hinni a varázslatban, egy rongy meg pláne mit tudhat, amit a kiszuperált alsógatyám nem? De Sipos úr, szerkesztőségi piperkőcünk annyira hitelesen bizonygatta, hogy mikre képes a mikroszálas törlőkendő, hogy már csak a kíváncsiság kedvéért is ki kellett próbálnom. Azóta megváltozott az életem…”  Forrás: totalcar.hu, 2014.10.25.

Részletek…

Orbán: Jó munkások, nem közepes gimnazisták kellenek

“… A kormány azt szeretné, hogy 2018-ra senkinek ne legyen szüksége jövedelempótló támogatásra, és mindenkinek legyen olyan munkája, amelyből nemcsak hogy megélni, hanem gyarapodni is tud, mondta Orbán Viktor a Siemens átalakított tanműhelyének átadásán az MTI szerint…” Forrás: index.hu 2014.10.21.

Részletek…

Vigyázat, a pormacska mérgező!

“… A porcsomók nem csak a háziállat elhullatott szőréből, a lakók hajszálaiból, ételmaradványokból áll össze, hanem több tucat vegyszer maradványait tartalmazhatja. Tippek a környezetbarát portalanításhoz, takarításhoz…” Forrás: origo.hu 2014.10.17.

Részletek…

Nem tudni, mennyi a kórházi fertőzés Magyarországon

“…Tavaly tiltotta meg az akkor hivatalban lévő egészségügyért felelős államtitkár, Szócska Miklós a Nemzeti Nosocomialis Surveillance Rendszer (NNSR) 2012-es eredményeinek nyilvánossá tételét, amelynek adatai a kórházi fertőzések és az ehhez köthető halálozások számának emelkedését mutatták. Akkor az államtitkár azt ígérte, az adatok tisztítását és korrigálását követően közzéteszik az NNSR eredményeket, de ez a mai napig nem történt meg. Annak ellenére nem, hogy az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések megelőzéséről, e tevékenységek szakmai minimumfeltételeiről és felügyeletéről szóló miniszteri rendelet előírja az éves eredmények nyilvános közlését. Máig nem került fel a 2013-as jelentés sem…” Forrás: www.elitmed.hu, 2014. október 15.

Részletek…

A VOSZ 2014.10.09-i hírlevele
MEGHÍVÓ: Új seprű! – Tisztítás-technológiai Konferenciára

Részletek…

Bukarestben tisztábbak a hotelszobák, mint Budapesten

“… A magyar főváros a 17. a világranglistán. Magyarországon belül Vecsés kapta a legjobb értékelést…” Forrás: origo.hu 2014.09.09.

Részletek…

Ésszel vegyen porszívót!

“…Szeptember elejétől elvileg könnyebb dolga lesz annak, aki porszívót szeretne venni, hiszen hiába szüntetik be egy EU-rendelet keretében az egymással versengő, minél nagyobb teljesítményű készülékek gyártását, az új címkére viszont számos olyan információ kerül a jövőben, ami sokkal lényegesebb a takarításnál, mint hogy mekkora a gép teljesítménye. Még egy porszívógyárba is elmentünk, hogy testközelből nézzük meg, hogyan készül, és hogy minél pontosabban el tudjuk mondani, mire figyeljen, ha új készüléket vesz…” Forrás: divany.hu 2014.09.01.

Részletek…

Hétfőtől korlátozzák a nagy teljesítményű porszívókat

“…Szeptember elsejétől nem szabad forgalomba hozni 1600 wattnál nagyobb teljesítményű porszívókat. Ez azonban nem jelenti azt, hogy rohannunk kell a boltokba. Viszont hosszú távon szívni fogunk – vélik a gyártók…” Forrás: origo.hu 2014.08.30.

Részletek…

Takarítónő asszisztált a műtétnél

“…Egy takarítónő segítségét kérték egy lábamputáció előkészítésekor egy horvát kórházban. A takarítónő az operáció közben összeomlott – írja a Bumm.sk….” Forrás: index.hu 2014.08.28.

Részletek…

A VOSZ 2014.08.28-i hírlevele

Többek között: BakuBuild Építőipari Szakkiállítás; WEB-es szemináriumok a Japán piacról; Üzleti lehetőség hőérzékeny papír szállításra; Kiadó üzlethelységek kedvezményes hasznosítására írtak ki pályázatot a XVIII. és XXI. kerület önkormányzatai; Új seprű!-Tisztitási techológiai Konferencia, Innováció, kényszerek és megújulás a takarítási piacon; Növekedés-Ösztönzés. Befektessünk vagy beruházzunk?; Ingyenes vállakozói tanácsadás országszerte, a VOSZ-nál

Részletek…

500 milliárd hiányzik az egészségügyből

“Magyarországon nagyon keveset költünk közpénzből egészségügyre. A ’90-es évek közepén, a GDP százalékában nagyjából egyforma, 5-6 százalék közötti költés jellemezte Magyarországot, Csehországot, Szlovéniát, Belgiumot, Nagy-Britanniát és Svájcot. Mi ezen országok között az élmezőnyben voltunk a 6,1-es értékünkkel. Csakhogy hazánk mára a közkiadások tekintetében lement 5 százalék alá, miközben Csehország és Szlovénia 6,4-6,5 százalékra ment fel, a jóval magasabb GDP-jű Svájc és Nagy- Britannia pedig 7-8 százalékra. … Az elmaradás tehát éves költségvetési szinten az ágazatban minimum 400-500 milliárd forint a szerényebb magyar GDP-vel számolva is”
– nyilatkozta a Népszavának Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke, aki egyben a Fidesz-KDNP fővárosi képviselője is.” Forrás: index.hu 2014. 08.15.

Részletek…

7 perc csoda – vonattakarítás Japánban

Részletek…

A VOSZ 2014.06.10-i hírlevele

Többek között: – Kamarai körkép (Népszabadság 2014.06.07.); Ingyenes vállalkozói tanácsadás országszerte, a VOSZ-nál

Részletek…

Alig tudják kifizetni az orvosokat a kórházak

“…Sok kórházban nyolc-tíz hetet is várnia kell a számlázó orvosoknak, amíg megkapják a fizetésüket, annyira nincs már tartaléka az intézményeknek, írja a Népszabadság szerdai számában. A lap szerint a kórházak adóssága májusra jóval meghaladta a hatvanmilliárd forintot…” Forrás: index.hu 2014.05.14

Részletek…

Szívjon a robot ön helyett!

“…Mi értelme egy robotporszívónak? Hogyan takarít ki a sarokban, az ágy alatt? Át tud kelni a küszöbön? Egy hónapig gyötörtünk két robotporszívót és kiderült, hogy egyáltalán nem is hülyeség a dolog. Pár eldugott zug kifogott rajtuk, takarítani kicsit macerás őket, de szó sincs róla, hogy értelmetlen luxus lenne…” Forrás: origo.hu 2014.04.16.

Részletek…

A VOSZ 2014.04.08-i hírlevele

Többek között: – Az adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás szabályairól; – Közép-Kelet-Európa Afrika Üzleti Fórum; – Nemzetközi Élelmiszeripari Kiállítás – THAIFEX – World of Wood Asia 2014; – Exportfejlesztés és felemelkedés – A Kanadai-Magyar Kereskedelmi Kamara Kereskedelmi Programja; – Fiatal gazda 2014 – Pályázat; – Borverseny – Talentométer 4 – A fiatalok borversenye; – Az Év Internetes Kereskedője Díj 2014; – HITA Üzleti hírek : Export ajánlatok; – Magyar Termék Nagydíj Pályázat; – Ecodesign pályázat; – Beszerző program Törökországban: Energia; – Ingyenes vállalkozói tanácsadás országszerte, a VOSZ-nál

Részletek…      Magyar Közlöny 2014.50.szám

Extrém ablakpucolás 1220 méter magasan

“…Emlékszik még a legutóbbi ablakpucolásra? Nem tévedünk, ha azt mondjuk: senkinek nem ez a kedvenc hobbija. Ezeknek a srácoknak talán mégis…képek a Grand Canyon Skywalk alól!…” Forrás: www.disrupt.blog.hu 2014.03.31.

Részletek…

A VOSZ 2014.03.26-i hírlevele

Többek között: – Innovatív kezdő vállalkozások mentorálása; – Az Európai Bizottság rendezvénye – A “Határon átnyúló üzleti tevékenység folytatása az Európai Unióban” címmel; – ChinaCham Hungary Üzleti Klub – “Az új Polgári Törvénykönyv hatása, illetve változásai az üzleti kapcsolatokban” c. előadása; – KKV-Akadémia – Értékesítés a weben- a webáruház új trendjei c. Konferencia; – Ingyenes vállalkozói tanácsadás országszerte, a VOSZ-nál

Részletek…

A VOSZ 2014.03.18-i hírlevele

Többek között: – FÁK Üzleti klub – Magyar-Belorusz gazdasági kapcsolatok, – KKV Akadémia  – “Cégépítés külföldön”  konferencia, – Országos akció- és célvizsgálatok – NMH Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóságának  jelentése, – Munkavédelmi Akcióterv kedvezményei, – Munkahelymegőrzés támogatása, – A Közép-Magyarországi Régióban is elindult a fiatalok vállalkozóvá válását segítő program, – Módosul a statisztikai számjel elemeiről és nómenklatúráiról szóló 21/2012. (IV.16.) KIM rendelet, – HITA rendezvények, információk, kiállítások, – Nemzetközi élelmiszer ipari gép és technológia szakkiállítás, – Nemzetközi borászati szakkiállítás, – Export ajánlatok, – Ingyenes vállalkozói tanácsadás országszerte, a VOSZ-nál

Részletek…  Jelentkezési lap

A VOSZ 2014.03.11-i hírlevele

Többek között: – Széchenyi beruházási hitel, -Uniós Fejlesztések nyílt napja – 2014 március, – Kínai-Magyar Üzleti Fórum – A hazai KKV-k esélyei Kínában és itthon, – Még mindig lehet pályázni Ipartelepítésre a Közép-Dunántúli Régióban, – Budapesti Vagyongazdálkodási előadás, – Ingyenes vállalkozói tanácsadás országszerte, a VOSZ-nál

Részletek…  Meghívó Vagyongazdálkodási Roadshowra

Teszt: mit tud a hernyó az ablakon?

“…Amikor először szembejött velem a hír, hogy bizony létezik ablaktisztító robot, rögtön úgy éreztem, azonnal ki kellene próbálni, mitöbb, rögtön meg is vásárolni…” Forrás: divany.hu

Részletek…

A VOSZ 2014.02.13-i hírlevele

Többek között: –  Visszavonták a pénztárgépe engedélyét? Engedélyezett pénztárgépek kedvezménnyel itt!; –  Élő munkaügyi fórum Budapest; –  Pert nyertek a NAV ellen: sokan fellélegezhetnek; –  Horizont 2020 ICT Információs Nap; –  Ingyenes vállalkozói tanácsadás országszerte, a VOSZ-nál

Részletek…

Egyszerűbb adminisztráció, gyorsabb ügyintézés az új EU-s pályázatoknál

“… A cégek többségét a bonyolult adminisztráció vagy a hosszan elhúzódó szerződéskötés és finanszírozás tartja vissza attól, hogy pályázzanak. Az új EU-s költségvetési ciklus mindkét területen pozitív fejleményeket hoz…” Forrás: uzletresz.hu

Részletek…

A VOSZ 2014.01.30-i hírlevele

Többek között: – A kormány átvállalja az Alt-Cash károsultak követelését, – Fontos jogszabályi változások a Parragi és Társai Ügyvédi Iroda összefoglalásában, – Egységbe – különülve  Konferencia a Munkajog jogági hovatartozásáról és önállóságáról, – Menedzserek Országos Szövetsége pályázatot hirdet az Év Menedzsere 2013 és az Év Fiatal       Menedzsere 2013 cím elnyerésére, KKV-k befektetés-felkészültségét ösztönző projektek támogatása, – Invitel Innomax Díj 2014, Bérgarancia támogatás, – Támogatás turisztikai tevékenységek ösztönzésére, – Április végéig lehet pályázni gyakornokok támogatott alkalmazására, – Ingyenes vállalkozói tanácsadás országszerte a VOSZ-nál

Részletek…

A hírlevél jogi melléklete

Rezsicsökkentés a pályázati rendszerben – Információk a Széchenyi 2020 programról

“…Csepreghy Nándor 2014. január 30-án a Joint Venture Szövetség “Fókuszban a gazdaságfejlesztés: EU 2014-2020″ című konferenciáján előadást tartott. A Miniszterelnökség helyettes államtitkára előadásának legfontosabb részletei a következők voltak: A Kormány februárban benyújtja az Európai Bizottságnak a 2014-2020-as időszak európai uniós fejlesztési forrásainak felhasználásáról szóló partnerségi megállapodást, márciusban pedig az operatív programokat. A 2014-2020-as fejlesztési időszakban…” Forrás: palyazatmenedzser.hu

Részletek…

Ingyenes tanácsadás

“…Ingyenes vállalkozói tanácsadás a VOSZ-nál “A Munkáért” projekt keretében…” Forrás: vosz.hu

Részletek…

A VOSZ 2014.01.16-i hírlevele

Többek között: – Pályázati lehetőség munkahelyteremtő beruházások támogatására, – Meghívó az adó-és járulék jogszabályok változása című vállalkozói adófórumra, – Pénz, de honnan? konferencia – Székesfehérváron, – Márciustól új Ptk. – a KKV Akadémia rendezvénye, – Ingyenes vállalkozói tanácsadás országszerte a VOSZ-nál

Részletek

A VOSZ 2014.01.09-i hírlevele

Többek között: –  Le lehet mondani a 40 eurós behajtási költségátalányról –  Pályázat – Online vállalkozói tevékenységek fejlesztésének támogatása –  “China Import and Export Fair” vásár bemutatkozó rendezvénye –  Mi mennyi 2014-ben? –  Tájékoztató a nyugellátások és a baleseti járadék 2014. januári emeléséről, a  2014.évben megállapításra kerülő nyugellátások minimumösszegeiről –  Ingyenes vállalkozói tanácsadás országszerte, a VOSZ-nál

Részletek…

Hány hosszú hétvége lesz idén? Mikor jönnek a munkaszüneti napok?

“…Elő a naptárral! Itt az ideje, hogy beírjuk, megjegyezzük, mikor jönnek a hosszú hétvégék, iskolai-és munkaszünetek 2014-ben. Érdemes minél hamarabb jelezni munkáltatónknak, mikor megyünk szabadságra: ezzel a kollégákat is beelőzhetjük, és a család is jobban tud tervezni. A Pénzcentrum.hu mutatja a részleteket…” Forrás: pénzcentrum.hu 2014. január 6.

Részletek…

A VOSZ 2014.01.02-i hírlevele

Többek között: – Bérmegállapodás 2014-re, – Kormány határozat a Széchenyi Kártya Program egyes konstrukiói folytatásáról,- 2014. évi munkaszüneti napok, – Munkaügyi ajándékcsomag, – Ingyenes vállakozói tanácsadás országszerte a VOSZ-nál

Részletek…

Ha az állam tudja, hova kell új műtő, minek versenyeztetni a kórházakat?

… Január elsején megszűnik a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztési helyettes államtitkára szerint az átszervezés nem okoz majd fennakadást, egy-két ismerős pályázat már januárban indulhat, de az új uniós pénzfolyam csak június után kezdődik. Az új uniós ciklusban még nem lesz söralátét méretű a pályázati anyag, de legalább nem kérik be azokat az adatokat, amiket az állam már úgy is tud…” Forrás: vallalkozoi.negyed.hu 2014. január 1.

Részletek…

A VOSZ 2013.12.18-i hírlevele

Többek között: – Év Példaképe – online közönségszavazás; – Adótervezés, adógazdálkodás; – Piac&Profit rendezvén; – Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat;  – VOSZ tagoknak 10% kedvezmény! – Az Év Belsőépítésze Díj – pályázat; – GE Edison díj – pályázat; – Ingyenes vállalkozói tanácsadás országszerte a VOSZ-nál

Részletek…

A VOSZ 2013.12.11-i hírlevele

Többek között: Munka kisgyermekkel – szakmai rendezvény; III. Afrika expo és vásár – Láss Afrikát!;  Elindult a Vállalkozó információs hírportál;  SMART verseny fiatal vállalkozóknak;  Greennovációs Nagydíj 2013;  Magyar Innovációs Nagydíj 2013; Ingyenes vállalkozói tanácsadás országszerte a VOSZ-nál.

Részletek…

Döntöttek: átlépi a minimálbér a 100 ezer forintot

“…Jövőre 101 ezer 500 forint lesz a minimálbér és 118 ezer forint a szakmunkás bérminimum a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF) született megállapodás alapján, a felek 2014-re 3,5 százalékos béremelési ajánlást fogadtak el. A minimálbér 2013-ban 98 000, a szakmunkás minimálbér pedig 114 ezer forint…” Forrás: hvg.hu 2013. december 2.

Részletek…

Szócska: 33,1 milliárdot kapnak a kórházak

“… Kilencvenhárom kórház kap összesen 33,1 milliárd forintot a lejárt szállítói tartozások kifizetésére, jelentette be az MTI beszámolója szerint az egészségügyi államtitkár, Szócska Miklós szerdán. Szócska szerint az volt a cél, hogy minél több intézmény kapjon a támogatásból…” Forrás: index.hu 2013. november 20.

Részletek…

Úton már a kórházsegély

“…Mintegy 33,1 milliárd forint extra pénzhez jutnak a kórházak adósságaik rendezésére – derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb, kedden megjelent kiadásából…” Forrás: nol.hu 2013. november 19.

Részletek…

Piszkosul jók a biomosogatószerek

Kiderült, hogy a legkevesebb megszállottság sem kell ahhoz, hogy vegyenek egy flakon lebomló mosogatószert. Még csak sok pénz se kell, sőt. A biomosogatószerek ugyanis minőségben simán agyonverik foszfátot, mesterséges illatanyagokat, és színezékeket tartalmazó társaikat, és árban is versenyképesek…” Forrás: origo.hu 2013.november.06.

Részletek…

100 ezer forint fölé emelik a minimálbért

“…A kormány megkezdte a tárgyalásokat a minimálbérről, amely jövőre meg fogja haladni a 100 ezer forintot, mondta a foglalkoztatásért felelős államtitkár keddi, budapesti sajtótájékoztatóján. Czomba Sándor szerint a bértárgyalások legkésőbb december elejéig lezárulnak, közölte a távirati iroda…” Forrás: index.hu 2013. november 5.

Részletek…

Zöld Jelzés 2013 – Takarítási szolgáltatás környezetbarát védjeggyel

“… Barta Géza, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. (Társaság) ügyvezető igazgatója „Takarítási szolgáltatás környezetbarát védjeggyel – előkészületben a zöld közbeszerzés” címmel előadást tartott a Magyar Tisztítás-technológia Szövetség (MATISZ) kiállítással egybekötött éves nemzetközi konferenciáján október 29-én, kedden a vecsési Budapest Airport Hotel Stációban. Az eseményt, amelyen a Társaság kiállítóstanddal volt jelen sajtótájékoztató és a Clean Europe 2013 szakmai vetélkedő, döntője követte…” Forrás: kornyezetbarat-termek.hu 2013. október 31.

Részletek…

Sarokba szorult kórházak

“…Extra segély helyett „extra” ellenőrzést kapnak a nagy adósok.Nemcsak pénzsegélyre számíthatnak novemberben a legnagyobb adósságot maguk előtt görgető kórházak, hanem egy kis ehhez társuló extra ellenőrzésre is. Ez az ára ugyanis, hogy részesüljenek abból a 30-32 milliárd forintos alapból, amelyet a társadalombiztosítási alapok kasszasöpréséből egy ideje odaígértek nekik. De nem az ellenőrzés teszi őket borússá…” Forrás: nol.hu 2013. október 31.

Részletek…

Elhisszük, hogy a hús is bab

“…Még a mérget is megvesszük, ha az van ráírva, hogy környezetbarát. A hazug reklámokkal és címkékkel jelen pillanatban szinte semmit sem kezdenek a fogyasztóvédők, pedig rendelkezésükre állnak a harchoz a jogszabályok. A famentes papíré és a vízmentes vízé a jövő, vagy ezek csak jól csengő marketingfogások?…” Forrás: origo.hu 2013. október 25.

Részletek…

Jöhet a 100 ezer forint feletti minimálbér

“…A cégvezetők többsége a minimálbér emelésére számít, 60 százalékuk szerint 100 ezer forint fölé mehet a minimálbér összege jövőre – derült ki a Policy Agenda felméréséből. A cégek harmada azonban saját bevallása szerint nem tudná kigazdálkodni a minimálbér-emelést, főleg a kisebb cégek…” Forrás: portfolio.hu 2013. október 9.

Részletek…

Bréking! Kitakarítják a debreceni vasútállomást!

“…Két hét alatt 90 tiszántúli és Duna-Tisza közi állomást takarítanak ki a vasutasok, a hétfőn kezdődött akcióban a MÁV-csoport több száz dolgozója vesz részt – közölte a vasúttársaság hétfőn az MTI-vel. Debrecenben is közeleg a megtisztulás…” Forrás: hajdupress.hu 2013.10.07.

Részletek…

 
Pluszpénzt kapnak a kórházak

“…A többlettámogatás harmadával csökkenti az egészségügyi intézmények jelenlegi tartozását. A 30-32 milliárd forintos összeg rendelkezésre áll, már csak az elosztás elveiről folyik az egyeztetés…” Forrás: origo.hu 2013.09.28.

Részletek…

30 milliárdos plusz jut a kórházaknak

“…Lélegzethez juthatnak a kórházak beszállítói, a kormány ugyanis októberber 30-32 milliárd forint támogatást oszthat szét az intézmények között – írja a Népszabadság kormányzati forrásokra hivatkozva. A beavatkozás nélkül év végére 80-90 milliárd lenne a kórházak tartozása…” Forrás: index.hu 2013.09.28.

Részletek…

Elképesztően nő a kórházak adóssága

“…Az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szervek által jelentett tartozásállomány 2013. augusztus végén 98,4 milliárd forintra nőtt a júliusi 93,6 milliárdról, írja a Magyar Államkincstár (MÁK) adatai alapján a Napi.hu. Ebből 56,8 milliárd forint a gyógyító-megelőző szakellátást nyújtó intézeteknél halmozódott fel…” Forrás: index.hu 2013.09.24.

Részletek…

IME-Az egészségügyi vezetők szaklapja 2013. szeptember

Részletek…

A ragacs csúszik, és nem lehet lemosni az autópályáról

“…Negyedik napja küzd az autópálya fenntartója az M43-as autópályára pénteken Maroslelénél kifolyt titokzatos anyaggal. Az első híradásokban még ragacsosnak nevezett anyag valójában egy tapadásgátló vegyület, amitől nagyon csúszóssá válik az út…” Forrás: origo.hu 2013.09.23.

Részletek…

Koraszülöttek halála: nem találtak fertőzésre, szakmai mulasztásra utaló jeleket

“…Csiba Gábor, a vizsgálat idejére felfüggesztett főigazgató várhatóan jövő hétfőn visszatérhet az intézmény élére…” Forrás: hvg.hu 2013.09.10.

Részletek…

Óriásit robbantott a NAV

“…Az egész országot behálózó feketegazdasági hálózatot leplezett le a NAV, több száz céggel, saját könyvelőirodákkal, tízezernél is több alkalmazottal, igaz, ezek döntő része nem tudhatta, hogy miben vesz részt. Eleinte a már szinte szokásosnak mondható cégtemetőiparban kezdték az üzletet, aztán áttértek az ipari méretű adócsalásra, úgy, hogy egyébként volt tényleges gazdasági tevékenység is…” Forrás: index.hu 2013.09.04.

Részletek…

A VOSZ 2013.09.03-i hírlevele

Többek között: Szakmai fórum adózási és számviteli szakembereknek, Konferencia – Cégvezetés a változó jogszabályi és gazdasági környezetben, KKV-Akadémia – Követeléskezelés, Üzleti hírek, export ajánlatok, befektetési lehetőségek

Részletek…

Ne hagyjuk, hogy az OKJ-s iskolák átvágjanak minket!

“…Manapság nagyon sok OKJ-s tanfolyamot indítanak és egyre több intézmény akkreditálja magát. Sajnos azonban van jónéhány iskola, aminek nem az a célja, hogy kiváló szakembereket képezzen, hanem sokkal inkább az, hogy minél hamarabb meggazdagodhasson. Éppen ezért nem mindegy, hogy melyik intézményt választjuk, ha beiratkozunk egy OKJ tanfolyamra…”  Forrás: okj-tanfolyam.blog.hu 2013.09.02.

Részletek…

Megkerülhető a hosszabb OKJ-s képzés

“…Hosszabbak lesznek szeptembertől az OKJ-s képzések, és emiatt persze drágábbak is. Az iskolák ezért már augusztus 31-én elindítják a tanfolyamokat, és aki eddig beiratkozik, még kevesebbet fizethet…  Forrás: index.hu 2013.08.29.

Részletek…

Táncoló jegyellenőrök, balettozó takarítók

“…Elképesztő komoly zenei flashmobot tartottak Bécsben a Westbanhof pályaudvaron. Csak úgy zengett a Carmina Burana. Videó…” Forrás: life.hu 2013.08.29.

Részletek…

Nem járvány miatt haltak meg a csecsemők Miskolcon

“…Egyelőre nem találtak olyan jelet, amely arra utalna, hogy járvány miatt haltak meg a miskolci kórház koraszülöttjei – írta szerdai számában a Magyar Nemzet…” Forrás: index.hu 2013.08.28.

Részletek…

A kórházak a legnagyobb adósok

“…Júliusban 3 milliárd forinttal megugrott a költségvetési szervek összesített tartozása, és megint az áprilisban felállított 95 milliárdos rekordot közelíti…” Forrás: Origo 2013.08.23.

Részletek…

Ukrán becsületbe gázolt a vécétisztító

“…Tiltakozás fogadta Ukrajnában a háztartási szereket gyártó Henkel legújabb termékét. A Bref Duo nevű vécétisztító ugyanis az ukrán zászló kék és sárga színeiben pompázik, és az orosz tévéken is mutatott tévéreklámban e színpárt eresztik le a lefolyón. A terméket visszavonták az érintett piacokról…” Forrás: Haszon 2013.08.15.

Részletek…

A rendőrség is nyomoz az elhunyt koraszülöttek ügyében

“…Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást a miskolci kórházban meghalt koraszülöttek ügyében…” Forrás: Origo 2013.08.13

Részletek…

A múlt héten haltak meg a miskolci csecsemők

“…Szócska Miklós szerint a kórház a harmadik koraszülött halála után jelezte, hogy baj van. Öt nap alatt 8 csecsemő halt meg a miskolci koraszülöttosztályon…” Forrás. Origo 2013.08.13.

Részletek…

Koraszülöttek haltak meg a miskolci kórházban

“…Néhány nap alatt több koraszülött halt meg a Miskolcon található Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban. A hatóságok járványra gyanakodnak, ezért többek között szigorítottak a csecsemőosztály higiénés rendszabályain, és folyamatosan ellenőrzéseket tartanak. A kórház igazgatója szerint szó sincs fertőzésről. Orbán Viktor arra utasította a kórházat felügyelő szerveket, hogy a vizsgálat idejére függesszék fel az igazgatót, a kormány pedig az ügyészségen tesz bejelentést az ügyben…” Forrás: Origo 2013.08.12.

Részletek…

‘Orvost szinte sosem láttam kezet mosni’

…„Doktor úr, mosson kezet, mielőtt hozzám ér!” Ha egy ilyen mondat a kórházi ágyon abszurdnak is tűnhet, a felszólítás életmentő lehet. A betegekkel foglalkozók ugyanis három kézmosásból körülbelül kettőt elspórolnak. Nagy nemzetközi vizsgálatok igazolják, hogy a nők gyakrabban mosnak kezet, mint a férfiak, és ebben a „műfajban” az ápolónők jobban teljesítenek, mint az orvosok. Magyarországon évente mintegy 50 ezer beteg e slamposság miatt kórházi fertőzést szenved el… Forrás: Népszabadság 2013.08.04.

Részletek…

A VOSZ 2013.07.31-i hírlevele

Többek között: Új helyre költözik a VOSZ: 1054 Budapest, Hold u. 21. – Ismételt felhívás Év Vállalkozója és Megyei Év Vállalkozója 2013. jelölésre és pályázati részvételre

Részletek…

A VOSZ 2013.07.25-i hírlevele

Többek között: Útba esik jövet-menet (Dávid Ferenc írása, Népszabadság 2013. július 24.) – Az alkotmánybírósághoz fordulnak a takarékszövetkezetek – beszélgetés Dávid Ferenccel, a VOSZ főtitkárával (ATV 2013.07.24) –  A Kormány 1429/2013. (VII.10.) számú határozata – Kétszeresére nőtt az Agrár Széchenyi Kártya kamattámogatása – Üzleti Hírek

Ilyet még nem láttál: zöld palackos kólát dobott piacra a Coca-Cola

“…A Coca-Cola színvilág sérthetetlen és megváltoztathatatlan, eddig legalábbis ezt gondoltuk. Most viszont az üdítő italgyártó cég lecserélte a klasszikus piros színt az egyik új kólájánál zöldre. Egyelőre csak Argentínában árulják, de idővel megjelenhet máshol is. A látvány mindenesetre nagyon szokatlan… Forrás: Gasztro TV 2013.07.22.

Részletek…

A VOSZ 2013.07.09-i hírlevele

Többek között: Demján Sándor 2013.07.08-án írt levele Orbán Viktor miniszterelnökhöz; Igényfelmérő kérdőív pénztárgépekkel kapcsolatban; Ismételt felhívás Év Vállalkozója és Megyei Év Vállalkozója jelölésre és pályázati részvételre.

Részletek…

A VOSZ 2013.06.21-i hírlevele

Többek között: Útdíj Hitelprogram – támogatott hitelkonstrukció az útdíj fizetési kötelezettség finanszírozására, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pályázati felhívása – Teljesítésigazolási Szakértői Szerv tagjainak nyilvántartásba vételére, Munkáltatói Fórum.

Részletek…

Építőipar: itt a kötelező rezsióradíj-minimum

“…Július elsejétől az építőiparban nem lehet alacsonyabb rezsióradíjat ajánlani 2383 forintnál a közbeszerzési eljárásokban. Ez azt jelenti, hogy az ennél alacsonyabb ajánlati árat nem szabad figyelembe venni, mert aránytalanul alacsony árnak minősül…” Forrás: hvg.hu 2013.06.11.

Részletek…

A takarítórobot lett az adatpark ügyeletese

“…A termeken belüli hőmérséklet ingadozást eddig manuálisan, egy kézikocsit tologatva végezték az    operátorok, ezt a tevékenységet válthatják ki a robotok….” Forrás: Origo 2013.06.06.

Részletek…

Orvostól és betegektől lopott a takarítónő

“…A salgótarjáni kórházban egy takarítónő összesen nagyjából 200 ezer forintot lopott az egyik orvostól és négy betegtől. Eljárás indult ellene…” Forrás: Origo 2013.06.09.

Részletek…

Halálos járvány a magyar kórházakban

“…Egyik évről a másikra két és félszeresére nőtt a súlyos bélfertőzések száma a hazai kórházakban. 2012-ben már több mint ezren haltak bele a kórba. Ennek pontos okát nem tudják, de a vizesblokkok lepusztultsága nem segít a helyzeten…” Forrás: Népszabadság 2013.05.15.

Részletek…

Magyarország világelső kórházi fertőzésekben

“…A becslések szerint legalább százezer kórházi fertőzés – szaknyelven: nozokomiális fertőzés – fordul elő Magyarországon évente…” Forrás:  Origo 2012.06.08.

Részletek…


Hozzszlsok lezrva.

Vissza az elejére ↑